Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران گفت: آموزش مجازی را می‌توان در دوران پساکرونا با مهیاسازی امکانات جایگزین آموزش حضوری کرد، همانطور که این کار در بسیاری از کشورها به مرحله عملیاتی رسیده و جواب داده است.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ با اعلام مسئولان آموزش عالی و موافقت ستاد ملی مبارزه با کرونا سال تحصیلی جدید در دانشگاه‌ها از 15 شهریور آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته طبق اعلام مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، بنا بر شرایط واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی زمان بازگشایی دانشگاه‌ها می‌تواند بین تاریخ 15، 22، 25 و 29 متغیر باشد.

به عبارتی هر دانشگاه طبق شرایطی که دارد می‌تواند زمان بازگشایی را به روزهای آینده موکول کند؛اما نهایتاً باید 29 شهریور زمان رسمی بازگشایی دانشگاه‌ها باشد.

آموزش در دانشگاه‌ها به صورت ترکیبی (حضوری و مجازی) نیز برگزار خواهد شد و دانشجویان مستقر در مناطق قرمز ناشی از شیوع ویروس کرونا به‌صورت مجازی آموزش می‌بینند.

استان مازندران نیز طبق شرایط موجود آماده بازگشایی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است و مقرر شده با رفع مشکلات موجود از جمله سامانه آموزشیار به‌طور رسمی دانشگاه‌ها بازگشایی شوند.

خبرنگار آنا در راستای آگاهی مخاطبان از آخرین اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران برای بازگشایی دانشگاه و چگونگی آموزش برخط و زیرساخت‌های موجود گفتگویی را با حسین کرمانیان رئیس این دانشگاه ترتیب داده است که مشروح این گفتگو در پی می‌آید:

آنا: گفتگو را با مشکلات برخی دانشجویان آغاز کنیم که امکان شرکت در کلاس‌های مجازی را به‌دلیل نبود دسترسی به اینترنت ندارند به‌خصوص دانشجویان مناطق محروم. در این زمینه چه صحبتی دارید؟

کرمانیان: بیش از 90 درصد جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران به‌خصوص در مقطع کارشناسی بومی هستند. معمولاً روستاهای استان مازندران حالت خوش‌نشینی پیدا کرده‌اند و جمعیت ثابت روستایی ما در دوردست‌ها فاقد دانشجوست.

خوشبختانه تاکنون دانشجویی به‌دلیل دسترسی نداشتن به اینترنت به ما مراجعه نکرده و این مشکل کشوری است؛ به این ترتیب دانشگاه آزاد اسلامی جزء موفق‌ترین‌های آموزش عالی کشور در حوزه آموزش مجازی بوده است.

سال‌هاست که نظام آموزشی کشور درگیر برگزاری کلاس‌های دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت حضوری است و تا آموزش مجازی به مسیر ثابت خود نرسد، مشکلاتی وجود خواهد داشت و در این راستا پهنای باند باید ارتقا پیدا کند تا دانشجویان مناطق محروم با مشکل مواجه نشوند.

دانشگاه آزاد اسلامی نیز به سهم خود مشکلات را برطرف کرده و سعی دارد به مشکلات اینترنتی کشور رسیدگی کند تا دانشجویان کمترین مشکلات را داشته باشند.

مقابل برگزاری آزمون حضوری کلی مقاومت صورت گرفت

از سوی دیگر در موضوع برگزاری امتحانات، مقاومت‌هایی از سوی ادارات و نهادهای مختلف صورت گرفت که آزمون جان دانشجویان را به مخاطره می‌اندازد؛ اما اکنون به‌راحتی وزیر آموزش و پرورش اعلام می‌کند که کلاس‌ها در مدارس حضوری برگزار می‌شوند.

دانشگاه آزاد اسلامی اما به‌دنبال برطرف کردن ضعف آموزش مجازی است تا برای رفاه و امنیت خاطر دانشجویان کلاس‌ها غیرحضوری برگزار شود.

در بازدیدی که از دورترین نقاط استان مازندران برای بررسی پهنای باند اینترنت داشتم به مشکل قابل توجهی برخورد نکردم، به‌طوری‌که در روستاهای استان مازندران امکان دسترسی به اینترنت ایجاد شده است.

درصورتی‌که متوجه مشکلی در دسترسی روستایی به اینترنت شویم به سرعت وارد عمل می‌شویم، البته اگر دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در آن روستا مستقر باشد.

آنا: ممکن است دانشجویانی موفق به حضور در کلاس‌های حضوری و غیرحضوری نشده باشند (البته با غیبت موجه) آیا برنامه‌ای برای برگزاری کلاس‌های جبرانی  برای این دسته از دانشجویان دارید؟

کرمانیان: در این زمینه استادان صوت آموزش را بارگذاری می‌کنند و دانشجویانی که به هر دلیلی موفق به حضور در کلاس نشده‌اند، می‌توانند مطالب را مطالعه کنند و در جریان آموزش قرار بگیرند؛ بنابراین با این شرایط برنامه‌ای برای برگزاری کلاس جبرانی نداریم.

آنا: شما نقاط قوت آموزش مجازی را در چه می‌بینید؟

کرمانیان: نقطه قوت کلاس‌های مجازی آن است که استاد موظف است درس و محتوای آن را بارگذاری کند، یعنی به‌صورت آفلاین در اختیار دانشجو قرار می‌‌گیرد و به هر صورت کیفیت آموزش را رصد می‌کنیم.

در حوزه آموزش مجازی حضور استاد در کلاس‌ها را به دقیقه و ثانیه رصد می‌کنیم، شاید در کلاس‌های حضوری این رصد دشوارتر بود. از سوی دیگر در کلاس‌های مجازی پرسش و پاسخ (هرچند بدون تصویر)، اما امکان ارتباط صوتی وجود دارد و دانشجویان به‌راحتی سؤالاتشان را مطرح می‌کنند.

با توجه به اینکه برخی دانشجویان ممکن بود به علت مشغله کاری از حداکثر غیبت در سر کلاس‌ها استفاده کنند؛ اما برگزاری کلاس‌ها به‌صورت مجازی این امتیاز را دارد که دانشجو از کلاس‌های مجازی به بهترین شکل استفاده کند.

آنا: به نظر شما می‌شود در دوران پساکرونا نیز آموزش مجازی را جایگزین آموزش حضوری کرد؟

کرمانیان: کمتر از یک سال است که سیستم آموزش مجازی شکل گرفته و ما مدعی نیستیم که نقطه‌ ضعفی وجود ندارد؛ اما شاید دو سال طول بکشد تا نقاط ضعف را شناسایی و برطرف کنیم و اگر این نقاط ضعف برطرف شود و دانشجو بتواند در این شبکه دو ساعت کلاس پربار و کامل آنلاین داشته باشد، این یک انقلاب خواهد بود؛ چراکه اثربخشی بیشتری خواهیم داشت.

با این شرایط می‌شود به فکر جایگزینی آموزش حضوری بود و آموزش مجازی را پررنگ‌تر جلوه داد، همانطور که در بسیاری از کشورها این امر محقق شده و نتایج مناسبی نیز به دست آمده است.

امکانات لازم را برای برگزاری کلاس‌های مجازی داریم

حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها (دولتی و آزاد) به‌دلیل مشغله، دغدغه‌ها و تأمین منابع مالی مانند گذشته نیست و ممکن است حداکثر غیبت‌ را داشته باشند؛ اما در صورت برنامه‌ریزی حتی در پساکرونا آموزش مجازی می‌تواند اثربخش‌تر از آموزش حضوری باشد.

آنا: زیرساخت‌های لازم برای آموزش مجازی به دانشجویان مهیا شده است؟

کرمانیان: در این زمینه تابع سازمان مرکزی هستیم و از امکانات مقررشده استفاده می‌کنیم؛ اما همچنان از سیستم مرکز الکترونیک سازمان مرکزی، LMS و سامانه‌هایی که سازمان مرکزی در اختیار ما قرار داده مانند سامانه آموزشیار استفاده می‌کنیم.

درصدد هستیم پهنای باند اینترنت را در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران افزایش دهیم و این کار با نظارت دقیق‌تر مدیران فناوری و آموزش‌های لازم به استادان و دانشجویان محقق می‌شود.

آنا: به لحاظ فیزیکی امکانات لازم برای آموزش برخط را دارید؟

کرمانیان: بله، ترم و سال گذشته هم امکانات لازم را داشتیم.

آنا: مشکل خاصی در آموزش مجازی نداشتید؟

کرمانیان: ابتدا مشکلات زیاد بود؛ اما به مرور زمان برطرف شدند. همکاران به سامانه‌های قدیمی عادت کرده و آموزش دیده بودند. اکنون ممکن است در سامانه‌های جدید راه‌اندازی شده دو تا سه هفته‌ چالش داشته باشیم؛ اما قطعاً سامانه‌های جدید با هدف رفع نقاط ضعف سامانه‌های قدیمی بوده و مثمر خواهد بود.

آنا: درخواستی از مسئولان ارشد دانشگاهی دارید؟

کرمانیان: قطعاً نقاط ضعف در هر کار جدیدی وجود دارد؛ اما درخواست دارم در زمینه معرفی سامانه‌های جدید طوری عمل شود که قبل از آغاز سال تحصیلی سامانه‌های جدید حداقل یک ماه زودتر تست و بارگذاری شوند، به عبارتی این سامانه‌ها مرحله آزمون و خطا را گذرانده باشند تا به چالش برخورد نکنیم.

آنا: سامانه آموزشیار با الگوگیری از سامانه قدیمی طراحی شده است؟

کرمانیان: بله. نقاط ضعف سامانه‌های قدیمی شناسایی و سامانه‌ جدید آموزشیار طبق استاندارد مشخص طراحی شده است و با این سامانه نظام آموزشی و نظارتی یکپارچه می‌شوند و این می‌تواند بهترین خبر برای واحدهای دانشگاهی باشد.

انتهای پیام/4078/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران استان مازندران آموزش مجازی سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای دانشگاه سامانه آموزشیار سامانه های جدید برگزاری کلاس ها کلاس های مجازی آموزش مجازی آموزش حضوری دانشگاه ها کلاس ها سامانه ها نقاط ضعف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۰۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

المپیکی‌های کشتی آزاد روسیه مشخص شدند

پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی روسیه به عنوان مرحله نهایی انتخابی این تیم برای حضور در بازی‌های المپیکی شب گذشته با شناخت نفرات برتر به کار خود پایان داد.

به گزارش مشرق، رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی کشور روسیه با برگزاری دیدارهای نهایی ۶ وزن المپیکی در سالن ۱۱ هزار نفری LIVE Arena در نزدیکی مسکو برگزار و نفرات منتخب این تیم برای حضور در المپیک پاریس و جهانی اوزان غیرالمپیکی مشخص شدند. البته در ۴ وزن نیز نفرات برتر مسابقات کشوری باید یک مرحله دیگر رقابت کنند تا ملی‌پوش نهایی مشخص شود.

گادجی‌مراد رشیدوف، زائوربک سیداکوف و آرتور نایفونوف آزادکاران ۶۵، ۷۴ و ۸۶ کیلوگرم برای حضور در قهرمانی کشور روسیه معاف بودند و باید با نفرات برتر مبارزه کنند. زائور اوگوئف دارنده مدال طلای وزن ۵۷ کیلوگرم المپیک توکیو نیز امسال در یک وزن بالاتر کشتی گرفت و اول‌ شد تا با نفر اول وزن ۵۷ کیلوگرم رقابت کند.

البته عبدالرشید سعدالله‌یف در حالی در این مسابقات حضور یافت که چند ماه پیش برای حضور در مسابقات کسب سهمیه قاره اروپا در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان به دلیل مخالفت کمیته بین‌المللی المپیک حضور نیافت و به نظر می‌رسد او با وجود قهرمانی در روسیه، شانسی برای حضور در پاریس نداشته باشد، مگر آنکه اتفاقات دیگری رخ دهد.

ترکیب نهایی تیم ملی کشتی آزاد روسیه:

۵۷ کیلوگرم: برنده نبرد زائور اوگوئف و احمد ادریسوف

۶۱ کیلوگرم: بشیر ماگمدوف

۶۵ کیلوگرم: برنده نبرد شامیل ممدوف و گادژی مراد رشیداف

۷۰ کیلوگرم: اینال‌بیک شریف

۷۴ کیلوگرم: برنده مبارزه زائوربک‌ سیداکوف و آنزور زاکویف

۷۹ کیلوگرم: ماگومد ماگومایف

۸۶ کیلوگرم: برنده مبارزه آرتور نایفونوف و ابراهیم کادیف

۹۲ کیلوگرم: آلن باگائف

۹۷ کیلوگرم: عبدالرشید سعدلله‌یف

۱۲۵ کیلوگرم: عبدالله کوربانوف

رده‌بندی انفرادی پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی روسیه به این شرح است:

۵۷ کیلوگرم: ۱- احمد ادریسوف ۲- لو پاولوف ۳- موسی مهتیخانوف و رامیز گامزاتوف

۶۱ کیلوگرم: ۱- زائور اوگوئف ۲- بشیر ماگومدوف ۳- آرتم گوبایف و ویکتور یاکولف

۶۵ کیلوگرم: ۱- شمیل ممدوف ۲- عباس‌گادجی ماگومدوف ۳- ژاگیر شاخیف و ابراهیم ابراگیموف

۷۰ کیلوگرم: ۱- اینالبک شریف ۲- قربان شیرایف ۳- ماگومد التمیروف و تورپال علی خاتویف

۷۴ کیلوگرم: ۱- آنزور زاکویف ۲- ماگوما دیبیرگاجیف ۳- کامیل عبدال‌گابوف و امام گانیشوف

۷۹ کیلوگرم: ۱- ماگومد ماگومایف ۲- گاجی مراد علیخمایف ۳- احمد مانیلوف و خالد یاخیف

۸۶ کیلوگرم: ۱- ابراهیم کادیف ۲- مالک شاوایف ۳- احمد عثمان‌اف و محمد طاهر خانیف

۹۲ کیلوگرم: ۱- آلن باگایف ۲- اصحاب سعدلله‌یف ۳- گاجی‌ماگومد ناژمودینوف و کنستانتین پسنیچنیکف

۹۷ کیلوگرم: ۱- عبدالرشید سعدلله‌یف ۲- علیخان جبرئیلوف ۳- ایگور اووسیانیکوف و بادی سامدان

۱۲۵ کیلوگرم: ۱- عبدالله کوربانوف ۲- شمیل موسایف ۳- آرتم پوخوفسکی و زلیمخان خیزریف

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه‌خوانی
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه خوانی
  • حضور فعال دانشگاه آزاد در نمایشگاه بین‌المللی آموزش و پرورش
  • حضور فعال دانشگاه آزاد نجف‌آباد در نمایشگاه بین‌المللی آموزش و پرورش
  • المپیکی‌های کشتی آزاد روسیه مشخص شدند
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها مشخص شد
  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین